Boomfeestdag in Valkenburg nieuw leven ingeblazen

nieuwswijkbudget

Donderdag 23 maart was het Boomfeestdag in Valkenburg. Wethouder Jaco Knape en een aantal kinderen van basisschool De Burcht hebben bomen in de Dorpsweide geplant. Omdat Wijkraad Valkenburg dit initiatief weer nieuw leven hebben ingeblazen, waren zij ook aanwezig. 

Wilgen en perenbomen

Gewapend met de schep in de hand hielpen de wethouder en de kinderen om acht wilgen en twee perenbomen te planten. Gelukkig waren de gaten in de grond al machinaal wat uitgediept door Hoveniersbedrijf Leo van der Valk. De bomen zijn aangeschaft door de gemeente Katwijk.

Kennis en begrip

De actie is onderdeel van de Nationale Boomfeestdag. Op deze dag wil men kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij brengen. De stichting streeft ernaar om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten.

Kinderen helpen mee met het planten van de bomen.
Kinderen helpen mee met het planten van de bomen in de Dorpsweide.

Meer nieuws